Matkaraportti: Daegu, Etelä-Korea

Finnish  

English

Korean Language (1)

Tämä kurssi on pakollinen ja tällä käsitellän korean kielen alkeet. Kielen lisäksi tunneilla oppi paljon korealaisia tapoja. Opettaja oli parhaita opettajia, joita olen tavannut. Opettaja vei meidät pari kertaa myös syömään ravintolaan ja kutsui kotiinsa kurssin päätteeksi. Etukäteen ei tarvitse osata edes lukea korealaisia merkkejä, vaan opetus aloitetaan tästä. Kurssilla opit mm. esittelemään itsesi, tilaamaan ruokaa ravintolassa ja kysymään kaupassa hintaa. Ainoa huono puoli oli, että tunnit oli aamukahdeksalta ja monelle vaihto-opiskelijalle tämä oli liian aikaisin.

Korean Language (2)

Talvilomalla kannattaa hieman kertailla, jotta ei ole ihan pihalla korean kielen kakkoskurssilla. Ainakin meillä kurssi etenee vauhdikkaammin kuin ykköskurssi ja opettaja puhuu enimmäkseen koreaa. Koitamme keskustella koreaksi ja kirjoittaa lyhyitä esseitä. Kurssillamme on useita japanilaisia, jotka ovat opiskelleet koreaa jo vuoden ja oppiminen tuntuu olevan paljon helpompaa oman kielen samankaltaisuuden ansiosta. Itse jää helposti jälkeen.

Muut

Keimyungissa opiskellaan monia kieliä. Halutessaan voi osallistua korealaisille tarkoitettuille kursseille, opiskelemaan saksaa, japania, kiinaa jne, mutta opetus saattaa olla pääosin koreaksi.

 

   Koreaa!