Katin sivu
Linkit | Symbian 60 -vinkit

Symbian 60 -vinkit

Keräsin tähän muutamia suositeltavia testattavia Symbian 60 -puhelimille ja muillekin. Osa testeistä saattaa olla vanhentuneita, koska ohjelmat kehittyvät kovaa vauhtia.

Viestiohjelmia

Talkonaut
Monipuolinen java-viestiohjelma. Viestit lähtevät kaikkiin suosituimpiin messengereihin (Google talk, MSN, ICQ jne). SIP-puheluitakin voi soittaa useisiin messengereihin.

Fring
Ensimmäinen löytämäni toimiva VoIP-Symbian-ohjelma. Voit soittaa kavereille Skypen tai minkä tahansa SIP-palvelun kautta. Itse pidän Gizmosta. Ohjelma tukee myös MSN:ää ja GTalkkia. Beta-vaiheessa ollaan, mutta näyttää jo lupaavalta.

Morange
Toistaiseksi ilmainen palvelu, jolla saat uudet sähköpostit (esim. Gmailin) heti kännyyn (push mail). Samassa paketissa on myös RSS-feedit, Gtalk, MSN Messenger ja etäyhteys kotikoneelle. Jos käytät Outlookkia saat myös kalenterin päivitettyä. Hieman bugeja vielä löytyy ja tuo GPRS-liikennettä, mutta melko toimiva.

Mobile Gmail
Java-ohjelma Gmail-käyttäjille. Vaihtoehtoisesti voi säätää IMAP-yhteyden puhelimeen. Saatavilla myös vastaava java-kalenteriohjelma.

Kartastoja

Google maps
Erittäin toimiva GPS-kartasto Symbianille. Paikantaa myös GSM-solupaikannuksella, joten GPS ei ole välttämätön. Mukana yksinkertainen hakutoiminto, jolla löytää lähiseudun palveluja ja muita paikkoja.

Nokia maps
Käytettävyydeltään mainio karttasovellus. Karttoja saa talteen etukäteen tietokoneella, eikä niitä tarvitse hakea aina uudelleen kännykällä.

Nav4all
Toistaiseksi ilmainen navigointiohjelmisto, joka hakee kartat GPRS:n yli joka kerta, eikä käytettävyyskään ole paras mahdollinen.

Muita "hyöty"ohjelmia

The official site of FExplorer
Suositun FExplorerin lisäksi sivulla on XXL SSaver, eli muokattava ruudunsäästäjä, johon saa tehtyä esim. itse piirretyn kellon.

Symbian Themes
Iso kokoelma ilmaisia teemoja ja soittoääniä. Nämä on jaettu erilaisiin luokkiin esim. manga, eläimet ja taide. Suuri osa on kelvottomia, mutta kivoja löytyy joukosta :) Palvelu vaatii tosin rekisteröitymisen.

3-Lib Series 60 freeware
Sivulle on listattu ilmaisia ohjelmia ja pelejä.

Pelejä

NES -emulaattori, gpfce
Ilmainen NES -emulaattori kännyyn! Pelejä löytyy tuhansia Googlesta esim. hakusanoilla "nes roms". Myös muille vanhoille konsoleille on tehty emulaattoreita, joita löytyy esim. Pelikulmasta.

The Journey
Journey on paikannusta käyttävä peli. Jotta pääset pelissä eteenpäin, sinun on etsittävä pelin kohteita oikeasta maailmasta kävelemällä esim. kotisi ympäristössä. Paikannus ei vaadi GPS-vastaanotinta, vaan toimii GSM-solupaikannuksella.